cpt. Cook
 

Musaka s bramborami

Musaka z Belvederu

Musaka z mletého masa a rýže

Musaka z mletého masa a zelí

Musaka z mletého masa s lilkem nebo tykvičkami

Musaka z tykve

Mussaka

Nákyp z mletého masa s cibulí

Nervózní karbenátky na grilu

Novoroční závitky Tiung

Obalovaná vejce

Olomoucký sekaný řízek

Ostravský sekaný kotlet

Pečené karbanátky

Pekingské masové kuličky

Pikantní klobásky

Pikantní mleté hovězí řízky s anglickou omáčkou

Placičky z mletého masa

Pljeskavica

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná zelenina po turecku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  papriky nebo zelné či vinné listy, vydlabané cukety, 1/2 lžíce oleje, 1/2  cibule, 30 dkg mletého masa, 10 dkg rýže (polouvařené), sůl, mletý pepř, 1/2 lžička dobromysli, 1/2 lžička směsi do rajčatové omáčky (místo dobromysli), 2 lžíce vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/8 l kysané smetany, 1/2 lžíce citrónové šťávy, vepřové sádlo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli drobně nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme mleté maso, polouvařenou rýži, koření, osolíme a dusíme krátkou chvíli. Směsí naplníme papriky nebo jinou zeleninu. Do kastrolu dáme sádlo, prudce na něm opečeme naplněné papriky, podlijeme vývarem, přidáme nakrájená rajčata nebo rajčatový protlak (zředíme trochou vody) a asi 20 minut dusíme. Okořeníme špetkou dobromysli, zalijeme smetanou, okyselíme citrónovou šťávou, podle potřeby dosolíme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1826x    verze pro tisk