cpt. Cook
 

Olomoucký sekaný řízek

Ostravský sekaný kotlet

Pečené karbanátky

Pekingské masové kuličky

Pikantní klobásky

Pikantní mleté hovězí řízky s anglickou omáčkou

Placičky z mletého masa

Pljeskavica

Plněná zelenina po turecku

Plněné karbanátky s mrkvovým krémem

Plněné tlapičky

Maďarsko   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Plněné zelné závitky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg zelí, 60 dkg mletého vepřového masa, 20 dkg cibule, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 2  vejce, 10 dkg rýže, 8 dkg rajčatového protlaku, 6 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 2 dl kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou hlávku zelí povaříme v mírně osolené vodě, aby šly oddělit vnější listy. Mleté maso promícháme se strouhanou cibulí, solí, pepřem, mletou sladkou paprikou, přidáme vejce, přebranou, spařenou a dopoloměkka dušenou rýži a opět promícháme. Střed zelí jemně nakrájíme a vložíme do nádoby z jenského skla. Zelné listy naplníme masovou náplní, konce zahneme a položíme na vrstvu nakrájeného zelí. Rajčatový protlak zředíme vodou, nalijeme na závitky a přikryté dusíme v troubě doměkka. Zelné závitky vyjmeme a odložíme na teplé místo. Z másla a mouky připravíme bledou jíšku, vmícháme ji do zelí, podle potřeby zředíme trochou vody a opět podusíme. Přidáme zpět závitky, vše pokropíme kysanou smetanou, prohřejeme a podáváme.
vloženo 05.06.2010    zobrazeno 2974x    verze pro tisk

Polpettone ai salumi
(Sekaná se salámem)

Polpety z mletého masa v sýrovém krému

Přírodní řízek z mletého masa

Rifreddo alla bolognese
(Sekaná po boloňsku)

Rolovaná lahůdková sekaná

Rustikální vepřová terina se sušeným ovocem
(Terrina rustica di maiale e frutta secca)

Řecká plněná sekaná s tzatziki

Řecké masové kuličky z air-fryeru