cpt. Cook
 

Portugalsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Portugalské hovězí maso

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg zadního hovězího, 2 dl červeného vína, 1/2 lžička mleté skořice, 10 kuliček celého pepře, 3  hřebíčky, 1/2 špetka dobromysli, 3  cibule, 3  rajčata nebo lžíce protlaku, 1/2  mrkev, 2  jablka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky a přelijeme vínem svařeným s kořením. Alespoň hodinu necháme v chladu. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, karotku, rajčata a oloupaná, rovněž pokrájená jablka. Osmahneme a vložíme maso i s vínem a kořením. Osolíme. Vše pomalu dusíme, až maso změkne. Pak vyjmeme celá koření, podle potřeby podlijeme a podáváme s rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1622x    verze pro tisk

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

Rolovaná hovězí pečeně

Rolovaný roštěnec

Rostbíf obložený zeleninou

Rostbíf s bylinkami

Roštěná na česneku

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři

Roštěná se šunkovými kornoutky

Roštěnec na roštu obložený

Roštěnka na skalický způsob

Roštěnka na zázvoru

Roštěnky Esterházy