cpt. Cook
 

Portugalské hovězí maso

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rolovaná hovězí pečeně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg zadního hovězího, 215 dkg vepřového plecka, 15 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 2 menší cibule, 1/2  mrkve, 60 dkg zadního hovězího, 215 dkg vepřového plecka, 15 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 2 menší cibule, 1/2  mrkve,  trochu celeru,  trochu petržele, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř,  trochu červeného vína, 1/2 lžička hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vepřové maso umeleme, přidáme půl strouhané cibule, sůl, pepř, česnek, 2-3 lžíce vody a dobře promícháme. Plát hovězího masa naklepeme, osolíme, poklademe tenkými plátky slaniny, potřeme směsí mletého masa, sbalíme a ovážeme nebo sepneme. V kastrole rozpálíme máslo a pečeni po celém povrchu opečeme. Přidáme pokrájenou zeleninu, cibuli osmahneme a pak mírně podlitou pečeni zprvu dusíme a pak opečeme. Ku konci přidáme do šťávy rajčatový protlak zředěný červeným vínem a smíchaný s trochou mouky. Šťávu povaříme na správnou hustotu, prolisujeme nebo mixujeme. Podáváme se smaženými bramborovými kroketami nebo noky. Na obložení vařené listy bílého zelí, opečené na másle, sypané strouhankou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1762x    verze pro tisk

Rolovaný roštěnec

Rostbíf obložený zeleninou

Rostbíf s bylinkami

Roštěná na česneku

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři

Roštěná se šunkovými kornoutky

Roštěnec na roštu obložený

Roštěnka na skalický způsob

Roštěnka na zázvoru

Roštěnky Esterházy