cpt. Cook
 

Plněná hovězí pečeně

Plněná pečeně ze svíčkové

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné hovězí plátky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 plátky zadního hovězího, 2 lžíce slaniny, 1/2 větší cibule, 3 lžíce strouhanky, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžička hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na malé pánvi vyškvaříme sklovitě pokrájenou slaninu, přidáme polovinu cibule a necháme ji zesklovatět. Přidáme na sucho opraženou strouhanku a necháme do ní vtáhnout tuk ze slaniny. Směs dáme vychladnout. Plátky masa odblaníme, naklepeme, potřeme usmaženou směsí a dobře zavážeme nebo sepneme. Na kastrole zahřejeme máslo a závitky na něm po celém povrchu opečeme. Přidáme druhou polovinu cibule drobně pokrájenou a osmahneme ji. Dusíme mírně podlité, maso občas obracíme. Ku konci přípravy zaprášíme trochou hladké mouky a povaříme.

www.tacos.cz Obměna: ku konci podlijeme maso 1 dl červeného vína.

www.tacos.cz Příloha: dušená zelenina, brambory a saláty nebo rýže a grilovaná rajčata

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2217x    verze pro tisk

Plněné roštěnky

Podroušené hovězí maso

Portugalské hovězí maso

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

Rolovaná hovězí pečeně

Rolovaný roštěnec

Rostbíf obložený zeleninou

Rostbíf s bylinkami

Roštěná na česneku

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři