cpt. Cook
 

Portugalské hovězí maso

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pražská hovězí pečeně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího, 15 dkg šunky nebo měkkého salámu, 1/2  vejce, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 dkg másla, 15 dkg vepřového sádla, 1/2  cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Špalíček hovězího masa lehce naklepeme a dlouhým špičatým nožem rozřízneme uprostřed otvor. Šunku drobně nakrájíme, osmažíme na másle, přidáme hrášek, vejce a sůl a na mírném ohni umícháme řidší nádivku. Otvor v mase naplníme nádivkou, pevně sepneme jehlou na masové závitky, osolíme a popepříme. V rozehřátém sádle usmažíme drobně krájenou cibuli do zlatova, přidáme maso, rychle je opečeme po všech stranách, podlijeme trochou horké vody a v mírné troubě pečeme pod pokličkou. Při pečení maso poléváme šťávou a malým množstvím horké vody. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, dobře rozmícháme, povaříme a přecedíme. Maso nakrájíme přes vlákno, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4807x    verze pro tisk

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

Rolovaná hovězí pečeně

Rolovaný roštěnec

Rostbíf obložený zeleninou

Rostbíf s bylinkami

Roštěná na česneku

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři

Roštěná se šunkovými kornoutky

Roštěnec na roštu obložený

Roštěnka na skalický způsob

Roštěnka na zázvoru

Roštěnky Esterházy