cpt. Cook
 

Námořnické hovězí plátky

Námořnické maso

Nudličky ze svíčkové s pórkem

Okaté maso

Olla podrida - jídlo z jednoho hrnce

Palocké špízy

Parmigiana z hovězího a lilku
(Parmigiana di scamone e melanzane)

Pekingské maso

Pekingské maso

Pepper steak

Pepřový steak

Picadillo

Pikantní hovězí pečeně

Pikantní hovězí pečeně I

Pikantní hovězí pečeně II

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní hovězí závitky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 plátky hovězí kýty, sůl, 1/2 lžíce másla, 1/2 malá cibule, mletý pepř, vývar, 1/2 dl bílého vína, 1/2 lžička hladké mouky,

Náplň: 1/2 lžíce slaniny (naškrábané), 1/2 lžíce strouhané cibule, 1/2 rovná lžička sardelové pasty, 1/2 rovná lžíce kaparů (usekané), 1/2  žloutek, citrónová šťáva

zkopírováno z http://www.tacos.cz Plátky naklepeme, slabě osolíme, potřeme připravenou směsí a sepneme. V kastrole rozehřejeme máslo a závitky po celém povrchu opečeme. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem, opepříme a dusíme téměř do měkka. Pak je bez poklice dopečeme. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, přilijeme víno a krátce povaříme.

www.tacos.cz Obměna: místo vína přilijeme 1/4 l kyselé smetany.

www.tacos.cz Příloha: noky, těstoviny, rýže, ovocný salát nebo kompoty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2207x    verze pro tisk

Pikantní hovězí závitky

Pikantní roštěná s klobásou

Pikantní roštěnky

Plátky ze svíčkové (tournedos)