cpt. Cook
 

Plněná pečeně ze svíčkové

Plněné hovězí plátky

Plněné roštěnky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Podroušené hovězí maso

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 15 dkg slaniny, 1/2 dl červeného vína, 1/2 sklenka vodky nebo brandy, 3  cibule, 4  hřebíčky, 1/2  bobkový list, 1/2 lžička tymiánu, mletý zázvor, 1/2 špetka moučkového cukru, 2 lžíce hladké mouky, máslo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, přelijeme vínem s vodkou a dáme uležet. Okapané opečeme na másle spolu s pokrájenou cibulí a zbytky slaniny. Zalijeme zbytkem vína s vodkou a šálkem vody, přidáme koření, cukr a pomalu dusíme. Podle potřeby podléváme vodou nebo vínem. Když je maso měkké, vydusíme na tuk, zasypeme moukou a zředíme vodou, promícháme, přisolíme. K tomu brambory nebo rýže. Alkohol během dušení úplně vyprchá.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1979x    verze pro tisk

Portugalské hovězí maso

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

Rolovaná hovězí pečeně

Rolovaný roštěnec

Rostbíf obložený zeleninou

Rostbíf s bylinkami

Roštěná na česneku

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři

Roštěná se šunkovými kornoutky