cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná pečeně ze svíčkové

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg hovězí svíčkové, 115 dkg žampiónů, 1/2  cibule, 2 lžíce másla, 3 lžíce oleje, 15 dkg vařené šunky, 1/2 lžičky mletého pepře, sůl, 1/8 l vývaru, 1/8 l kysané smetany, 1/2 lžička škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso podélně čtyřikrát nařízněte. Houby očistěte a omyjte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Máslo zpěňte při střední teplotě, houby a cibuli opečte 1 minutu a v sítku je dosucha vymačkejte. Šunku nakrájejte na kostičky, smíchejte s houbami, osolte a opepřete. Filet v zářezech směsí naplňte a svažte. Pečeni vložte do pekáče s rozpáleným olejem, opečte. Přilejte šťávu z hub a masový vývar. Maso pomalu duste, občas přelijte. Solamyl rozmíchejte v kysané smetaně, přilejte k vypečené šťávě a nechte provařit, nakonec přeceďte. Omáčku okořeňte a ochuťte.

www.tacos.cz Tip: nechte maso po pečení 10 minut odpočívat. Potom odstraňte nit a nakrájejte 1 cm silné plátky.

www.tacos.cz Pečeni lze připravit také ze špičky, zvané falešná svíčková, pak je k pečení zapotřebí asi 60 minut. Nebo použijte šál zadního masa, pak musíte počítat s dobou pečení asi 90 minut i více.

www.tacos.cz

www.tacos.cz Příloha: hlávkový salát v octové marinádě s čerstvými bylinkami, vařené brambory a lehké červené víno

vloženo 27.04.2017    zobrazeno 1194x    verze pro tisk

Plněné hovězí plátky

Plněné roštěnky

Podroušené hovězí maso

Portugalské hovězí maso

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

Rolovaná hovězí pečeně

Rolovaný roštěnec

Rostbíf obložený zeleninou

Rostbíf s bylinkami

Roštěná na česneku

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři

Roštěná se šunkovými kornoutky