cpt. Cook
 

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná tykev se šunkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  tykve (po 300 g), 10 dkg šunky, 2 stroužky česneku, 1/2 velká cibule, 30 dkg rajčat, 2 lžíce oleje, 3 dkg strouhanky, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyté neloupané tykve podélně rozkrojíme a dužninu vydlabeme hranatou lžičkou. Pokrájíme ji na malé kousky (1 x 1 cm). Půlky tykví 3 minuty vaříme ve vařící osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Šunku, česnek, cibuli a rajčata pokrájíme na velmi jemno a osmahneme na 1 lžíci oleje. Přidáme dužninu z tykví, osolíme, opepříme. Náplň smícháme se strouhankou, plníme jí půlky tykví a skládáme do pekáče. Zalijeme druhou lžící oleje a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Před podáváním posypeme nadrobno rozsekanou petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1315x    verze pro tisk

Plněné lilky

Plněné patlažány

Plněný lilek s mletým masem

Plněný patizon

Provensálská tykev

Provensálské lilky