cpt. Cook
 

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné lilky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  lilky (po 2150 g), 15  rajčat, 30 dkg tvrdého sýra (Mozzarella), 2 stroužky česneku, zelená petrželka, mletý pepř, sůl, olej, bazalka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilky podélně několikrát rozkrojíme tak, aby u stopky zůstaly vcelku. Osolíme je a necháme 30 minut stát.

www.tacos.cz Mezitím spaříme a oloupeme rajčata a nakrájíme je na kolečka. Sýr rozkrájíme na plátky, oloupaný česnek rozetřeme a smícháme s nasekanou petrželkou.

www.tacos.cz Rozkrojené lilky potřeme směsí česneku a petrželky a plátky rajčat a sýra opatrně vložíme do vzniklých mezer. Naplněné lilky urovnáme do olejem vymazané zapékací misky a pokapeme olejem.

www.tacos.cz Pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení posypeme lilky sekanou čerstvou bazalkou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1525x    verze pro tisk

Plněné patlažány

Plněný lilek s mletým masem

Plněný patizon

Provensálská tykev

Provensálské lilky