cpt. Cook
 

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou

Plněné lilky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné patlažány

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  lilky, máslo, 4  rajčata, 6 dkg šunky, vepřové sádlo, cibule, čerstvé houby, 2 lžíce rýže, smetana, strouhanka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Patlažány omyjeme a po délce rozkrojíme. Klademe je do máslem vymazaného pekáče a v troubě trochu propečeme. Vyndáme z trouby, vykrojíme vnitřní dužnaté části, na drobno je rozsekáme a s rovněž nakrájenými rajčaty a se šunkou podusíme na kousku sádla s cibulí. K tomu přimícháme nadrobno nakrájené houby a rýži, oboje rovněž na másle podušené, a takto připravenou nádivkou vydlabané patlažány naplníme. (Nebo je také plníme pečenými, nakrájenými husími játry.) Naplněné položíme do dobře vymazaného pekáče, navrch dáme máslo, smetanu a na másle smaženou strouhanou houskou a v horké troubě upečeme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1465x    verze pro tisk

Plněný lilek s mletým masem

Plněný patizon

Provensálská tykev

Provensálské lilky