cpt. Cook
 

Ragú z lilků
(Ragout d'aubergines)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Římská tykev

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hrnečku olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1/2 lžička nadrobno rozsekané zelené petrželky, 30 dkg tykve, sůl, mletý pepř, 1/2 hrneček vývaru nebo voda s kostkou masoxu, 2 lžíce rajčatového protlaku, parmezán nebo čedar na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek a petrželku. Tykev nakrájíme na malé kostky. K opečenému česneku přidáme tykev, osolíme a výrazně opepříme. Ve vývaru rozmícháme protlak a nalijeme na tykev. Dusíme tak dlouho, až je šťáva hustá. Posypeme sýrem a podáváme s rýží nebo s opečenými brambůrkami, zdobí se snítkou čerstvé petrželky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1451x    verze pro tisk

Smažená tykev - základní předpis

Smažená tykev s česnekem

Smažená tykev s jogurtem

Smažená tykev s jogurtovou omáčkou

Smažená tykev se šunkou

Smažená tykev zapečená se sýrem

Smažené lilky

Smažené tykvové placičky

Smaženky z tykve

Smažený lilek s česnekovou omáčkou

Středomořská plněná tykev

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem