cpt. Cook
 

Plněný patizon

Provensálská tykev

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Provensálské lilky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 středně velké lilky, sůl,  trochu hladké mouky, 60 dkg rajčat, 1/2 stroužek česneku, zelená petrželka, olej (podle potřeby)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilky omyjeme, oloupáme a příčně nakrájíme na kolečka 1 cm silná. Posolíme, složíme do mísy a necháme 1/2 hodiny odležet. Pak je poprášíme moukou a v oleji usmažíme. V druhé pánvi na oleji opékáme oloupaná, na silnější kolečka nakrájená rajčata. Posypeme je usekaným česnekem a petrželkou. Pak obě zeleniny z oleje vyjmeme a smícháme. Podáváme k bílému masu.

www.tacos.cz Poznámka: Místo lilků použijeme malé tykvičky nebo patisony.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1646x    verze pro tisk

Ragú z lilků
(Ragout d'aubergines)

Římská tykev

Smažená tykev - základní předpis

Smažená tykev s česnekem

Smažená tykev s jogurtem

Smažená tykev s jogurtovou omáčkou

Smažená tykev se šunkou

Smažená tykev zapečená se sýrem

Smažené lilky

Smažené tykvové placičky

Smaženky z tykve

Smažený lilek s česnekovou omáčkou

Středomořská plněná tykev

Špagetová tykev Alfredo

Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením
(Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices)

Špagetová tykev po boloňsku

Těstoviny se zimní dýní, kapustou a pekanovou strouhankou