cpt. Cook
 

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou

Plněné lilky

Plněné patlažány

Plněný lilek s mletým masem

Plněný patizon

Provensálská tykev

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Provensálské lilky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 středně velké lilky, sůl,  trochu hladké mouky, 60 dkg rajčat, 1/2 stroužek česneku, zelená petrželka, olej (podle potřeby)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilky omyjeme, oloupáme a příčně nakrájíme na kolečka 1 cm silná. Posolíme, složíme do mísy a necháme 1/2 hodiny odležet. Pak je poprášíme moukou a v oleji usmažíme. V druhé pánvi na oleji opékáme oloupaná, na silnější kolečka nakrájená rajčata. Posypeme je usekaným česnekem a petrželkou. Pak obě zeleniny z oleje vyjmeme a smícháme. Podáváme k bílému masu.

www.tacos.cz Poznámka: Místo lilků použijeme malé tykvičky nebo patisony.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1463x    verze pro tisk