cpt. Cook
 

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou

Plněné lilky

Plněné patlažány

Bulharsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněný lilek s mletým masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  lilky (malé, asi po 13 dkg), 4 cl oleje, 40 dkg mletého masa (může být i telecí), 24 dkg rajčat, 1/2  cibule, 8 stroužků česneku, 4 g mleté papriky, mletý pepř, sůl, zelená petrželka na ochucení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Malé lilky rozpůlíme, lžičkou vydlabeme, osolíme a necháme odležet, omyjeme, osušíme a lehce zapečeme v části tuku. Ve zbylém tuku podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, později papriku, jedno nakrájené rajče, mleté maso, pepř, nakrájené stroužky česneku, nasekanou petržel a sůl na ochucení. Velmi dobře promícháme a naplníme lilky. Položíme na vymaštěný pekáček, poklademe plátky rajčat a zapečeme.
vloženo 26.06.2007    zobrazeno 2568x    verze pro tisk

Plněný patizon

Provensálská tykev

Provensálské lilky