cpt. Cook
 

Bulharsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněný lilek s mletým masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  lilky (malé, asi po 13 dkg), 4 cl oleje, 40 dkg mletého masa (může být i telecí), 24 dkg rajčat, 1/2  cibule, 8 stroužků česneku, 4 g mleté papriky, mletý pepř, sůl, zelená petrželka na ochucení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Malé lilky rozpůlíme, lžičkou vydlabeme, osolíme a necháme odležet, omyjeme, osušíme a lehce zapečeme v části tuku. Ve zbylém tuku podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, později papriku, jedno nakrájené rajče, mleté maso, pepř, nakrájené stroužky česneku, nasekanou petržel a sůl na ochucení. Velmi dobře promícháme a naplníme lilky. Položíme na vymaštěný pekáček, poklademe plátky rajčat a zapečeme.
vloženo 26.06.2007    zobrazeno 2714x    verze pro tisk

Plněný patizon

Provensálská tykev

Provensálské lilky

Ragú z lilků
(Ragout d'aubergines)

Rolka z cukety a kozího sýra
(Roulé courgette et chèvre)

Římská tykev

Smažená tykev - základní předpis

Smažená tykev s česnekem

Smažená tykev s jogurtem

Smažená tykev s jogurtovou omáčkou

Smažená tykev se šunkou

Smažená tykev zapečená se sýrem

Smažené lilky

Smažené tykvové placičky

Smaženky z tykve

Smažený lilek s česnekovou omáčkou

Středomořská plněná tykev

Špagetová tykev Alfredo

Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením
(Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices)