cpt. Cook
 

Plněný lilek s mletým masem

Plněný patizon

Provensálská tykev

Provensálské lilky

Ragú z lilků
(Ragout d'aubergines)

Rolka z cukety a kozího sýra
(Roulé courgette et chèvre)

Římská tykev

Smažená tykev - základní předpis

Smažená tykev s česnekem

Smažená tykev s jogurtem

Smažená tykev s jogurtovou omáčkou

Smažená tykev se šunkou

Smažená tykev zapečená se sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smažené lilky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 středně velké lilky, hladká mouka (podle potřeby), sůl, 2  vejce, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyté lilky oloupeme, nakrájíme na plátky o něco silnější než 1 cm, posolíme a necháme v míse asi 1/2 hodiny uležet. Pak rozšleháme metlou vejce a přidáme tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto. Dílky lilku v něm namáčíme a hned je klademe do rozpáleného oleje. Smažíme při středně silném ohni. Hotové klademe na papírové ubrousky k okapání.

www.tacos.cz Podáváme jako přílohu k minutkám i k rybám pečeným na roštu. Jako samostatný chod podáváme smažené lilky s některou jinou zeleninou nebo se smaženými houbami.

www.tacos.cz Poznámka: Stejně smažíme větší patisony.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1803x    verze pro tisk

Smažené tykvové placičky

Smaženky z tykve

Smažený lilek s česnekovou omáčkou

Středomořská plněná tykev

Špagetová tykev Alfredo

Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením
(Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices)