cpt. Cook
 

Ragú z lilků
(Ragout d'aubergines)

Římská tykev

Smažená tykev - základní předpis

Smažená tykev s česnekem

Smažená tykev s jogurtem

Smažená tykev s jogurtovou omáčkou

Smažená tykev se šunkou

Smažená tykev zapečená se sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smažené lilky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 středně velké lilky, hladká mouka (podle potřeby), sůl, 2  vejce, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyté lilky oloupeme, nakrájíme na plátky o něco silnější než 1 cm, posolíme a necháme v míse asi 1/2 hodiny uležet. Pak rozšleháme metlou vejce a přidáme tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto. Dílky lilku v něm namáčíme a hned je klademe do rozpáleného oleje. Smažíme při středně silném ohni. Hotové klademe na papírové ubrousky k okapání.

www.tacos.cz Podáváme jako přílohu k minutkám i k rybám pečeným na roštu. Jako samostatný chod podáváme smažené lilky s některou jinou zeleninou nebo se smaženými houbami.

www.tacos.cz Poznámka: Stejně smažíme větší patisony.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1643x    verze pro tisk

Smažené tykvové placičky

Smaženky z tykve

Smažený lilek s česnekovou omáčkou

Středomořská plněná tykev

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem