cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pór v alobalu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 středně silných pórků, 2 stroužky česneku, 8 dkg tuku, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z póru odkrojíme sytě zelené části. Odshora dolů jej rozřízneme, z bílé části však ponecháme alespoň 5 cm vcelku. Pórek propláchneme tak, aby se nám nerozpadl. Oloupané stroužky česneku prolisujeme do tuku pokojové teploty, lehce posolíme a promícháme. Takto připravený tuk vetřeme do pórů. Do alobalu zabalíme společně vždy dva póry, obal pevně uzavřeme, aby šťáva nemohla unikat, a v předehřáté troubě asi 20 minut pečeme. Podáváme jako předkrm anebo jako samostatný pokrm s tmavým chlebem a máslem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1384x    verze pro tisk

Pór vařený jako chřest

Pór vařený se žloutkovou omáčkou

Pór zadělávaný

Pór zapečený se sýrem

Pórek a la chřest

Pórek se šunkou
(Poireaux au jambon)

Pórkové krokety

Pórkové omelety se sýrem

Pórkové sýrové závitky

Pórkový nákyp

Restovaný chřest

Selský pórek
(Poireaux à la paysane)

Smažená cibule v těstíčku

Smažené taštičky plněné pórkem

Sýr zapečený s pórem a uzeninou

Zapečené cibule s kozím sýrem a sušenými rajčaty
(Oignons farcis au fromage de chèvre)

Zapečený chřest s uzeným masem

Zapečený chřest se šunkou

Zapečený pórek se strouhankou