cpt. Cook
 

Pór v alobalu

Pór vařený jako chřest

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pór vařený se žloutkovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  pórků, 15 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, sůl, muškátový květ, 2  žloutky, 1/2  citrónu, 4 dkg strouhanky, 4 dkg tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný pór uvaříme ve slané vodě, odcedíme a necháme okapat. Z 2/3 másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z pórku a provaříme. Přidáme sůl, koření, trochu strouhané citrónové kůry a šťávy. Nakonec všleháme žloutky. Pór narovnáme na mísu, přelijeme omáčkou, posypeme osmaženou strouhankou, strouhaným sýrem a pokapeme máslem.

www.tacos.cz Příloha: brambor nebo rýže

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1150x    verze pro tisk

Pór zadělávaný

Pór zapečený se sýrem

Pórek a la chřest

Pórek se šunkou
(Poireaux au jambon)

Pórkové krokety

Pórkové omelety se sýrem

Pórkové sýrové závitky

Pórkový nákyp

Restovaný chřest

Selský pórek
(Poireaux à la paysane)

Smažená cibule v těstíčku

Smažené taštičky plněné pórkem

Sýr zapečený s pórem a uzeninou

Zapečené cibule s kozím sýrem a sušenými rajčaty
(Oignons farcis au fromage de chèvre)

Zapečený chřest s uzeným masem

Zapečený chřest se šunkou

Zapečený pórek se strouhankou