cpt. Cook
 

Pór v alobalu

Pór vařený jako chřest

Pór vařený se žloutkovou omáčkou

Pór zadělávaný

Pór zapečený se sýrem

Pórek a la chřest

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pórek se šunkou

Poireaux au jambon

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg pórku, 20 dkg šunky v plátcích, 10 dkg gruyèru, 1/3 l bešamelové omáčky, 1/2  muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, máslo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte a omyjte pórky a dejte je celé vařit do velkého množství osolené vody. Zatím si připravte bešamel, do kterého přidáte trochu pepře a nastrouhaný muškátový oříšek. Rozložte pórky do máslem vymazaného pekáče či zapékací mísy. Nařežte šunku na velké čtverečky a přidejte je do bešamelu. Zalijte touto omáčkou pórky tak, aby byly celé dobře zakryté. Navrch postrouhejte sýr a přidejte několik oříšků másla. Zapečte v troubě. Toto jídlo můžete obohatit tím, že do bešamelu přidáte smetanu.
vloženo 02.08.2007    zobrazeno 1664x    verze pro tisk

Pórkové krokety

Pórkové omelety se sýrem

Pórkové sýrové závitky

Pórkový nákyp

Restovaný chřest

Selský pórek
(Poireaux à la paysane)

Smažená cibule v těstíčku

Smažené taštičky plněné pórkem

Sýr zapečený s pórem a uzeninou

Zapečené cibule s kozím sýrem a sušenými rajčaty
(Oignons farcis au fromage de chèvre)

Zapečený chřest s uzeným masem

Zapečený chřest se šunkou

Zapečený pórek se strouhankou