cpt. Cook
 

Pór smažený v těstíčku

Pór v alobalu

Pór vařený jako chřest

Pór vařený se žloutkovou omáčkou

Pór zadělávaný

Pór zapečený se sýrem

Pórek a la chřest

Pórek se šunkou
(Poireaux au jambon)

Pórkové krokety

Pórkové omelety se sýrem

Pórkové sýrové závitky

Pórkový nákyp

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Restovaný chřest

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg zeleného chřestu, olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tvrdé konce chřestu odřízneme a vyhodíme. Na velké pánvi rozpalíme dvě lžíce olivového oleje a přidáme chřest, jen tolik, aby byl v jedné vrstvě, nepřekrýval se. Zprudka jej orestujeme, podle jeho tloušťky asi 5 minut, občas obracíme pomocí kleštiček, až začne zlátnout a měknout, ale musí zůstat lehce na skus. Osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem, odložíme na servírovací mísu a pokračujeme další dávkou.
vloženo 31.05.2013    zobrazeno 2742x    verze pro tisk

Selský pórek
(Poireaux à la paysane)

Smažená cibule v těstíčku

Smažené taštičky plněné pórkem

Sýr zapečený s pórem a uzeninou

Zapečené cibule s kozím sýrem a sušenými rajčaty
(Oignons farcis au fromage de chèvre)

Zapečený chřest s uzeným masem

Zapečený chřest se šunkou