cpt. Cook
 

Pór smažený v těstíčku

Pór v alobalu

Pór vařený jako chřest

Pór vařený se žloutkovou omáčkou

Pór zadělávaný

Pór zapečený se sýrem

Pórek a la chřest

Pórek se šunkou
(Poireaux au jambon)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pórkové krokety

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžíce másla, 1.15 lžíce polohrubé mouky, 1/2 šálek vývaru, sůl, mletý pepř, 1.15 šálku vařeného pokrájeného pórku, 2  vejce, strouhanka, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z pórku odstraníme kořínky, volné listy, podélně jej rozkrojíme a vypereme. Pak vložíme do menšího množství osolené vařící vody a uvaříme do měkka. Po odkapání nakrájíme na drobno. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme do hladka na hustou kaši. Necháme ji částečně vychladnout, přidáme usekanou petrželku a nahrubo usekaný pórek a žloutky. Na prkénku posypaném jemnou strouhankou tvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích, nastavených 2 lžícemi mléka nebo vody, a pak ve strouhance. Smažíme krátce, hotové klademe na papírové ubrousky k odkapání.

www.tacos.cz Podáváme jako samostatný pokrm se saláty nebo jako přílohu k pečenému masu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2219x    verze pro tisk

Pórkové omelety se sýrem

Pórkové sýrové závitky

Pórkový nákyp

Restovaný chřest

Selský pórek
(Poireaux à la paysane)

Smažená cibule v těstíčku

Smažené taštičky plněné pórkem

Sýr zapečený s pórem a uzeninou

Zapečené cibule s kozím sýrem a sušenými rajčaty
(Oignons farcis au fromage de chèvre)

Zapečený chřest s uzeným masem

Zapečený chřest se šunkou