cpt. Cook
 

Pór smažený v těstíčku

Pór v alobalu

Pór vařený jako chřest

Pór vařený se žloutkovou omáčkou

Pór zadělávaný

Pór zapečený se sýrem

Pórek a la chřest

Pórek se šunkou
(Poireaux au jambon)

Pórkové krokety

Pórkové omelety se sýrem

Pórkové sýrové závitky

Pórkový nákyp

Restovaný chřest

Selský pórek
(Poireaux à la paysane)

Smažená cibule v těstíčku

Smažené taštičky plněné pórkem

Sýr zapečený s pórem a uzeninou

Zapečené cibule s kozím sýrem a sušenými rajčaty
(Oignons farcis au fromage de chèvre)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečený chřest s uzeným masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg chřestu, 40 dkg brambor, sůl, 20 dkg kedluben, 215 dkg mrkve, 1.215 dl masového vývaru, 115 dkg mraženého hrášku, mletý pepř, 2 dkg másla, 215 dkg uzeného masa, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1/2 lžíce strouhanky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný chřest, mrkev a kedlubnu nakrájíme na plátky nebo kostičky, povaříme 10 minut ve vývaru a přidáme hrášek. Osolíme a opepříme. Vymastíme plochou ohnivzdornou mísu , nakrájené maso rozložíme po dně, navrch dáme brambory a zeleninu, podlijeme vývarem, posypeme sýrem, strouhankou a kousky másla a zapékáme dozlatova 30 minut v troubě předehřáté na 200°C.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2053x    verze pro tisk

Zapečený chřest se šunkou