cpt. Cook
 

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti putanesca na pánvi

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Spaghetti s cuketovým pestem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg špaget, 2.15 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 hrst bazalky, 1/2 hrst zelené petrželky, 1/2 šálek piniových semínek (kešu oříšky, makadamové), 115 dkg parmazánu jemně nastrouhaného, 3  cukety, 1/2  citrón na šťávu i na kůru, 3 dkg másla, 2  sýry burrata
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dejte vařit osolenou vodu do velkého kastrolu. Po přivedení k varu přidejte těstoviny. Vraťte zpět k varu a poté vařte o 2 minuty méně, než je uvedeno v návodu. Těstoviny dojdou, až budou na pánvi.

www.tacos.cz Mezitím si připravte pesto, do mixéru dejte olej a 1/2 lžičky soli a míchejte minutu, aby se směs napěnila (to pomáhá zachovat barvu bylinek). Přidejte bylinky a pulsem nechte spojit. Přidejte (lehce opražené) ořechy a rozmixujte. Dál přihoďte polovinu parmezánu, 2/3 z cuket nasekaných na kostky, citronovou kůru a zase sekejte, dokud se všecko hladce nespojí. Dochutťte citronovou šťávou a solí.

www.tacos.cz Těstoviny zcedíte, ale šálek tekutiny si ponechte na další vaření. Poslední cuketu nakrájejte na teňoučká kolečka (na mandolíně), dejte ji do hrnce na rozehřáté máslo, přidejte těstoviny a ten šálek odložené horké vody. Přidejte tolik pesta, kolik chcete. Jemně vše promíchejte a dochuťte. Rozdělte na talíře a posypte lístky extra bazalky, roztrhanou burratou, zbývajícím parmezánem a čerstvě mletým černým pepřem.

vloženo 02.03.2021    zobrazeno 540x    verze pro tisk

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“