cpt. Cook
 

Spaghetti putanesca na pánvi

Spaghetti s cuketovým pestem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Spaghetti tetrazzini

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 dkg sušených hub, olivový olej, 4  kuřecí stehna, mořská sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 315 dkg čerstvých hub, 2 dl bílého vína, 15 dl šlehačky, 20 dkg parmazánu, 1/2 snítka čerstvé bazalky, 44 dkg špaget
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sušené hříbky zalejeme vařící vodou jen tolik, aby je zakryla a dáme je na pár minut stranou, aby nasákly. Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme, směs čerstvých hub očistíme a rozčtvrtíme. Rozehřejeme pánev dostatečně velkou, aby se na ni vešly všechny suroviny, zastříkneme olivovým olejem, necháme na něm zrůžovět kuřecí kousky osolené a opepřené. Přihodíme vymačkané sučené houby, česnek i houby čerstvé. Po chvíli zalijeme vínem a vodou ze sušených hub, snížíme teplotu a necháme vařit, dokud kuře není měkké a víno se neodpaří.

www.tacos.cz Mezitím dáme vařit dostatečné množství osolené vody na špagety a předehřejeme troubu na 200 °C. Špagety uvaříme podle návodu a zcedíme. Kuřecí směs na pánvi zalijeme smetanou, necháme přejít varem a vypneme. Podle chuti dosolíme a opepříme. Přidáme odkapané špagety a dobře na pánvi prohodíme. Přihodíme tři čtvrtiny strouhaného parmazánu a nasekanou bazalku. Přemístíme vše do zapékací mísy, zasypeme polovinou zbylého sýra a pečeme v troubě dozlatova, dokřupava. Na talířích zakapeme panenským olivovým olejem a posypeme zbývajícím parmazánem.

www.tacos.cz

vloženo 11.07.2010    zobrazeno 2556x    verze pro tisk

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

Špagety „Peppone“

Špagety „Sapore di mare“

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana