cpt. Cook
 

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Spaghetti con zucchine croccanti e feta

Špagety s křupavou cuketou a sýrem feta

recept ze stránek www.tacos.cz
3 porce:  20 dkg špaget, 4  cukety, 10 dkg fety, máta peprná, bazalka, extra virgin olivový olej, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Malé cukety nakrájejte na velmi tenká kolečka, aniž byste odstranili slupku, která dodá pokrmu křupavost a chuť. Do nepřilnavé pánve nalijte trochu oleje a rozehřejte ji, pak přidejte cukety a poduste je na prudkém plameni. Špagety uvařte v dostatečném množství vroucí osolené vody a slijte, když jsou al dente, přičemž si ponechte malou naběračku vody z vaření těstovin. Těstoviny vsypte přímo do pánve s dušenou cuketou a nechte je za stálého míchání několik minut přejít do chuti. Pokud omáčka příliš vysychá a těstoviny prskají, přidávejte po troškách trochu vody z vaření těstovin, kterou jste si odložili stranou. Do pánve přidejte sýr feta nakrájený na malé kousky a vařte, dokud se dobře nepromísí s těstovinami a cuketou. Posypte nasekanou mátou a několika lístky bazalky a podávejte.

www.tacos.cz

www.tacos.cz (šéfkuchař Andrea Mainardi)

www.tacos.cz

vloženo 16.09.2022    zobrazeno 428x    verze pro tisk

Spaghetti putanesca na pánvi

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

Špagety „Peppone“

Špagety „Sapore di mare“

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky