cpt. Cook
 

Ruské karbanátky plněné

Saltimbocca alla romana
(Telecí plátky se šunkou na šalvěji)

Smažené řízky (nebo kotlety)

Stifádo
(Pikantní telecí na šalotce)

Stomna kebap

Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob

Špikovaná telecí pečeně

Šumavský měšec

Telecí (vepřové) kotlety

Telecí dušené na kmíně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí dušené s citrónovou omáčku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg telecí plece, 15 dkg másla, sůl, 1/2  citrón, zelená petrželka, 4 dkg hladké mouky, 1/2  cibule,  trochu celeru,  trochu mrkve
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na drobně nakrájené a na polovině tuku osmažené zelenině dusíme na kostky pokrájené telecí maso, které osolíme a okořeníme jemně strouhanou citrónovou kůrou. Když je maso měkké, vydusíme šťávu až do tuku, zaprášíme ji moukou, po osmažení mouky pokrm podlijeme a omáčku dobře rozšleháme, povaříme a procedíme. Vložíme maso, kousek čerstvého másla, zakapeme citrónovou šťávou a okořeníme jemně sekanou petrželí.

www.tacos.cz Příloha: máslové noky, jemný knedlík nebo rýže

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1588x    verze pro tisk

Telecí filé Orloff

Telecí filé v kapustě

Telecí hrnec

Telecí hrudí

Telecí hřbet se sýrovou kůrčičkou

Telecí karbanátky (miláčci)

Telecí kotleta na tokajský způsob

Telecí kotlety a la Nelson I

Telecí kotlety à la Nelson II