cpt. Cook
 

Ruské karbanátky plněné

Saltimbocca alla romana
(Telecí plátky se šunkou na šalvěji)

Smažené řízky (nebo kotlety)

Stifádo
(Pikantní telecí na šalotce)

Stomna kebap

Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob

Špikovaná telecí pečeně

Šumavský měšec

Telecí (vepřové) kotlety

Telecí dušené na kmíně

Telecí dušené s citrónovou omáčku

Telecí filé Orloff

Telecí filé v kapustě

Telecí hrnec

Telecí hrudí

Telecí hřbet se sýrovou kůrčičkou

Telecí karbanátky (miláčci)

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí kotleta na tokajský způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg telecí kotlety, 1.15 dkg soli, 15 dkg hladké mouky, 8 cl oleje, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 15 dkg cibule, 15 g česneku, 2 g celého pepře, 1/2 g tymiánu, 2  bobkové listy, 3 dkg rajčatového protlaku, 6 dl vývaru z kostí, 2 dl tokajského vína, 215 dkg hroznového vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kotlety lehce naklepat. Osolit, z obou stran obalit v mouce a v troše horkého oleje opéci maso tak, až dostane barvu. Vyjmout z pánve a přendat do hrnce. Ve zbytku oleje orestovat na plátky pokrájenou zeleninu, ochutit celým pepřem, tymiánem a bobkovým listem a přimíchat trochu rajčatového protlaku. Míchat ještě další 1 - 2 minuty, pak zaprášit moukou a dobře promíchat. Přilít vývar z kostí, osolit a při mírné teplotě dusit pod pokličkou 30 - 40 minut. Přelít přes sítko na plátky masa. Přilít tokajské víno a přidat oloupané a vypeckované hrozny. Pod pokličkou dusit, až je maso měkké. Kotlety vyjmout, položit na talíř, zalít tokajsou omáčkou. Jako přílohu servírovat vařené brambory ozdobené petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2414x    verze pro tisk

Telecí kotlety a la Nelson I

Telecí kotlety à la Nelson II