cpt. Cook
 

Ruské karbanátky plněné

Saltimbocca alla romana
(Telecí plátky se šunkou na šalvěji)

Smažené řízky (nebo kotlety)

Stifádo
(Pikantní telecí na šalotce)

Stomna kebap

Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob

Špikovaná telecí pečeně

Šumavský měšec

Telecí (vepřové) kotlety

Telecí dušené na kmíně

Telecí dušené s citrónovou omáčku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí filé Orloff

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg telecí kýty, 4 dkg hladké mouky, 1.15 dl mléka, 2  žloutků, 30 dkg špaget, 10 dkg žampiónů, 15 dkg ementálu, 6 dkg másla, 3 dkg rostlinného oleje, sůl, muškátový květ, zelená petrželka, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme jíšku, přidáme květ, zalijeme mlékem, rozmícháme a uvaříme hustý krém. Do prochladlého přidáme polovinu ustrouhaného sýra, žloutky, sůl a vše promícháme. Spagety uvaříme doměkka v dostatečném množství slané vody a scedíme je. Z telecí kýty nakrájíme řízky, naklepeme je, na okraji nakrojíme, osolíme a opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji. Řízky pak vyjmeme, do tuku vložíme očištěné na plátky nakrájené žampióny, necháme je osmahnout, přidáme uvařené spagety, část omáčky a vše lehce promícháme a osolíme. Takto připravené spagety vložíme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, na ně položíme opečené řízky, přelijeme zbylou omáčkou, posypeme sýrem a pokapeme máslem. Zapékáme v troubě asi 10 minut. Zapečené filé pokapeme citrónovou šťávou.

www.tacos.cz Příloha: hrášek dušený na másle nebo různé saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2080x    verze pro tisk

Telecí filé v kapustě

Telecí hrnec

Telecí hrudí

Telecí hřbet se sýrovou kůrčičkou

Telecí karbanátky (miláčci)

Telecí kotleta na tokajský způsob

Telecí kotlety a la Nelson I

Telecí kotlety à la Nelson II