cpt. Cook
 

Ragú z lilků
(Ragout d'aubergines)

Římská tykev

Smažená tykev - základní předpis

Smažená tykev s česnekem

Smažená tykev s jogurtem

Smažená tykev s jogurtovou omáčkou

Smažená tykev se šunkou

Smažená tykev zapečená se sýrem

Smažené lilky

Smažené tykvové placičky

Smaženky z tykve

Smažený lilek s česnekovou omáčkou

Středomořská plněná tykev

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

USA   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev plněná kukuřicí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  tykve (po 300 g, větší), 30 dkg kukuřičných zrn (sterilovaná), 1/2  vejce, 2 lžíce mléka, 2 středně velká rajčata, 1/2 lžičky sušené bazalky, mletý pepř, 1/2 hrnečku čedaru, 2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykev omyjeme, odřízneme špičky a podélně rozpůlíme. Dužninu vydlabeme hranatou lžičkou a dáme ji stranou. Použijeme ji k přípravě jiného pokrmu. Kukuřičná zrna smícháme s vejcem, mlékem, pokrájenými rajčaty, ochutíme bazalkou, pepřem, solí a touto směsí naplníme půlky tykví. Dáme do pekáčku, posypeme sýrem, pokapeme máslem, zakryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme v předehřáté troubě na másle při 190 °C asi 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem a salátem z čerstvé zeleniny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1279x    verze pro tisk

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem