cpt. Cook
 

Středomořská plněná tykev

Špagetová tykev Alfredo

Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením
(Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices)

Špagetová tykev po boloňsku

Těstoviny se zimní dýní, kapustou a pekanovou strouhankou

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

USA   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev plněná kukuřicí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  tykve (po 300 g, větší), 30 dkg kukuřičných zrn (sterilovaná), 1/2  vejce, 2 lžíce mléka, 2 středně velká rajčata, 1/2 lžičky sušené bazalky, mletý pepř, 1/2 hrnečku čedaru, 2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykev omyjeme, odřízneme špičky a podélně rozpůlíme. Dužninu vydlabeme hranatou lžičkou a dáme ji stranou. Použijeme ji k přípravě jiného pokrmu. Kukuřičná zrna smícháme s vejcem, mlékem, pokrájenými rajčaty, ochutíme bazalkou, pepřem, solí a touto směsí naplníme půlky tykví. Dáme do pekáčku, posypeme sýrem, pokapeme máslem, zakryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme v předehřáté troubě na másle při 190 °C asi 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem a salátem z čerstvé zeleniny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1768x    verze pro tisk

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem

Tykev plněná rýží a mletým masem

Tykev plněná sýrem

Tykev po florentinsku

Tykev po uhersku

Tykev s brambory na smetaně

Tykev se zakysanou smetanou

Tykev smažená na másle

Tykev zapečená s brynzou