cpt. Cook
 

Ragú z lilků
(Ragout d'aubergines)

Římská tykev

Smažená tykev - základní předpis

Smažená tykev s česnekem

Smažená tykev s jogurtem

Smažená tykev s jogurtovou omáčkou

Smažená tykev se šunkou

Smažená tykev zapečená se sýrem

Smažené lilky

Smažené tykvové placičky

Smaženky z tykve

Smažený lilek s česnekovou omáčkou

Středomořská plněná tykev

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev plněná mletým masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg tykve, 315 dkg mletého masa, sůl, mletý pepř, 1/2  vejce, 3  papriky, 150 dkg rajčat, 1/2 větší cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 hrnečku bílého vína, 1/2  bujón (masox), 1/2 lžíce hořčice, 1/2 lžíce sójové omáčky, anglická slanina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykev rozkrojíme na dvě poloviny a každou z nich vydlabeme hranatou lžičkou. Směs k naplnění připravíme smícháním mletého masa s vejcem, solí a pepřem. Směsí naplníme vydlabanou tykev. Dužninu z tykve nakrájíme na kousky, zelenou papriku, rajčata a cibuli na kolečka, česnek na tenké plátky. Zeleninu smícháme v misce, zalijeme ji směsí připravenou z vína, rozpuštěného masoxu, polotučné hořčice a sójové omáčky. Do připraveného pekáčku položíme na plátky nakrájenou anglickou slaninu a necháme ji chvíli rozehřát. Vyjmeme z trouby a na rozehřátou slaninu položíme nadívanou tykev. Zalijeme zeleninovou směsí a pečeme v horké troubě 40 minut. Podáváme s vařeným bramborem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1393x    verze pro tisk

Tykev plněná pečeným masem