cpt. Cook
 

Středomořská plněná tykev

Špagetová tykev Alfredo

Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením
(Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices)

Špagetová tykev po boloňsku

Těstoviny se zimní dýní, kapustou a pekanovou strouhankou

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev plněná mletým masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg tykve, 315 dkg mletého masa, sůl, mletý pepř, 1/2  vejce, 3  papriky, 150 dkg rajčat, 1/2 větší cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 hrnečku bílého vína, 1/2  bujón (masox), 1/2 lžíce hořčice, 1/2 lžíce sójové omáčky, anglická slanina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykev rozkrojíme na dvě poloviny a každou z nich vydlabeme hranatou lžičkou. Směs k naplnění připravíme smícháním mletého masa s vejcem, solí a pepřem. Směsí naplníme vydlabanou tykev. Dužninu z tykve nakrájíme na kousky, zelenou papriku, rajčata a cibuli na kolečka, česnek na tenké plátky. Zeleninu smícháme v misce, zalijeme ji směsí připravenou z vína, rozpuštěného masoxu, polotučné hořčice a sójové omáčky. Do připraveného pekáčku položíme na plátky nakrájenou anglickou slaninu a necháme ji chvíli rozehřát. Vyjmeme z trouby a na rozehřátou slaninu položíme nadívanou tykev. Zalijeme zeleninovou směsí a pečeme v horké troubě 40 minut. Podáváme s vařeným bramborem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1716x    verze pro tisk

Tykev plněná pečeným masem

Tykev plněná rýží a mletým masem

Tykev plněná sýrem

Tykev po florentinsku

Tykev po uhersku

Tykev s brambory na smetaně

Tykev se zakysanou smetanou

Tykev smažená na másle

Tykev zapečená s brynzou