cpt. Cook
 

Středomořská plněná tykev

Špagetová tykev Alfredo

Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením
(Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices)

Špagetová tykev po boloňsku

Těstoviny se zimní dýní, kapustou a pekanovou strouhankou

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem

Tykev plněná rýží a mletým masem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev plněná sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  tykví (po 300 g), 2  vejce, 1.15 hrnečku čedaru, 1/2 hrnečku žervé (lučiny nebo imperiálu), 2 lžíce zelené petrželky, 2 lžíce cibule, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého bílého pepře, 1/2 hrnečku strouhanky, 2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykve omyjeme a odkrojíme špičky. Dáme je vařit do slané vody na 10 minut. Vyjmeme z vody a podélně rozřízneme na polovinu. Vydlabeme lžičkou dužninu a tykve necháme oschnout na utěrce. Vejce rozšleháme a smícháme se strouhaným čedarem, lučinou, petrželkou, drobně sekanou cibulí, pepřem a touto směsí naplníme tykve. Srovnáme jednotlivé půlky do zapékací misky a zalijeme strouhankou smíchanou s rozehřátým máslem. Pečeme asi 25 minut.

www.tacos.cz Příloha: vařený brambor a syrová zelenina

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1926x    verze pro tisk

Tykev po florentinsku

Tykev po uhersku

Tykev s brambory na smetaně

Tykev se zakysanou smetanou

Tykev smažená na másle

Tykev zapečená s brynzou