cpt. Cook
 

Středomořská plněná tykev

Špagetová tykev Alfredo

Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením
(Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagetová tykev po boloňsku

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  30 dkg mletého hovězího masa, 1/2  špagetová tykev, 1/2  mrkev, 1/2  cibule, 12 lístků bazalky, 8 dkg gruyèru nebo parmazánu, 3 dl rajčatového pyré, olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Malou špagetovou tykev rozkrojte podélně napůl, vydlabejte střed se semínky a položte ji na plech vyložený pečicím papírem řezem dolů. Vložte na 30 minut do trouby, pak dýni otočte, přikryjte hliníkovou fólií a pečte dalších 15 minut.

www.tacos.cz V průběhu pečení na olivovém oleji osmažte nadrobno nakrájenou mrkev a cibuli dozlatova. Přidejte maso a nechte ho zhnědnout, poté přilijte rajčatové pyré. Přidejte sůl, pepř a nasekanou bazalku. Povařte 15 až 20 minut.

www.tacos.cz Předvařenou dýni nechte mírně vychladnout a poté dužinu vidličkou naškrábejte na špagety. Přidejte je do boloňské omáčky a dobře promíchejte. Směs rozdělte do dýňových skořápek, posypte strouhaným sýrem a několik minut ještě zapékejte.

vloženo 14.02.2022    zobrazeno 349x    verze pro tisk

Těstoviny se zimní dýní, kapustou a pekanovou strouhankou

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem

Tykev plněná rýží a mletým masem

Tykev plněná sýrem

Tykev po florentinsku

Tykev po uhersku

Tykev s brambory na smetaně

Tykev se zakysanou smetanou

Tykev smažená na másle

Tykev zapečená s brynzou