cpt. Cook
 

Ragú z lilků
(Ragout d'aubergines)

Římská tykev

Smažená tykev - základní předpis

Smažená tykev s česnekem

Smažená tykev s jogurtem

Smažená tykev s jogurtovou omáčkou

Smažená tykev se šunkou

Smažená tykev zapečená se sýrem

Smažené lilky

Smažené tykvové placičky

Smaženky z tykve

Smažený lilek s česnekovou omáčkou

Středomořská plněná tykev

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg tykve, 6 dkg másla, 1/2 velká cibule, 2 dkg hladké mouky, 1/2  citrón, 1/2 hrnečku šlehačky, sůl, mletý pepř, 1/2 špetka moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykev oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Osolíme a necháme 5 minut odležet. Scedíme přebytečnou vodu. Na másle zlehka tykev osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, opepříme a dusíme asi 15 minut. Zaprášíme moukou a opět necháme chvíli podusit. Nakonec přidáme šťávu z citrónu, podle chuti dosladíme a přidáme šlehačku. Ihned odstavíme z ohně. Podáváme jako přílohu k pečenému nebo vařenému masu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1727x    verze pro tisk

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem