cpt. Cook
 

Středomořská plněná tykev

Špagetová tykev Alfredo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením

Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  špagetové tykve, 315 dkg mletého hovězího masa, 4 dl rajčatového pyré, 1/2 lžíce směsi koření quatre-épices (mletý hřebíček, pepř, muškátový oříšek a zázvor), 1/2 stonek řapíkatého celeru, 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 1/2 stroužek česneku, bobkový list, 4  hřebíčky,  trochu parmazánu, sůl, mletý pepř, olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte cibuli, mrkev, celer a česnek. Cibuli, mrkev a celer nakrájejte na malé kostičky. Česnek rozdrťte. V rozpáleném kastrolu nebo na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a mleté maso na něm opečte a rozmačkejte dřevěnou vařečkou. Maso vyjměte a dejte stranou. Přilijte trochu oleje a 5 minut na něm osmahněte cibuli, mrkev a celer. Vložte maso zpět, přilijte červené víno a vařečkou seškrábněte dno pánve. Zredukujte téměř do sucha a poté přilijte rajčatovou passatu. Přidejte stroužek česneku, bobkový list, směs čtyř koření a hřebíček v čajovém vajíčku nebo gáze. Osolte, opepřete, přiveďte k varu, pak snižte teplotu a přikryté za občasného míchání vařte hodinu doměkka.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 190 °C. Rozkrojte malé dýně podélně na polovinu, odstraňte z nch semínka a položte řeznou stranou dolů na plech. Na několika místech propíchněte klenutou horní část dýně a pečte ji 30 až 40 minut v závislosti na její velikosti. Poté dužinu vydlabejte vidličkou nebo lžící a vytvořte špagety. Vydlabané půlky dýní dejte stranou. Špagety jemně promíchejte s omáčkou. Podle chuti dosolte, opepřete a směs vložte zpět do vydlabané dýně. Posypte parmazánem a ihned podávejte.

vloženo 21.01.2022    zobrazeno 472x    verze pro tisk

Špagetová tykev po boloňsku

Těstoviny se zimní dýní, kapustou a pekanovou strouhankou

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem

Tykev plněná rýží a mletým masem

Tykev plněná sýrem

Tykev po florentinsku

Tykev po uhersku

Tykev s brambory na smetaně

Tykev se zakysanou smetanou

Tykev smažená na másle

Tykev zapečená s brynzou