cpt. Cook
 

Středomořská plněná tykev

Špagetová tykev Alfredo

Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením
(Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices)

Špagetová tykev po boloňsku

Těstoviny se zimní dýní, kapustou a pekanovou strouhankou

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev plněná rýží a mletým masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 lžíce oleje, 1/2  cibule, 15 dkg čerstvých hub, 150 dkg mletého masa, 1/2  vejce, 2 dkg rýže, sůl, mletý pepř, 2  tykve (po 400 g),

Omáčka: 3 lžíce oleje, 1/2  cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 40 dkg rajčat, 2 lžíce zelené petrželky, tymián, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, mleté maso a vše osmahneme. Přidáme vejce, vařenou rýži, sůl, pepř a dobře promícháme. Tykev rozpůlíme, dužninu vydlabeme hranatou lžičkou a necháme ji na čisté utěrce 5 minut odstát, aby z ní vytekla voda. Přidáme ji do směsi k plnění. Tykev naplníme a dáme do pekáčku. Připravíme si omáčku. Na oleji zpěníme cibulku s moukou, přidáme rozvařená a prolisovaná rajčata, která můžeme nahradit i protlakem, petrželku, tymián a osolíme. Omáčku necháme krátce povařit, aby se jednotlivé přísady dobře spojily. Omáčkou zalijeme tykev v pekáčku a dáme do horké trouby péci na 30 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo s bílým chlebem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1944x    verze pro tisk

Tykev plněná sýrem

Tykev po florentinsku

Tykev po uhersku

Tykev s brambory na smetaně

Tykev se zakysanou smetanou

Tykev smažená na másle

Tykev zapečená s brynzou