cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev plněná rýží a mletým masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 lžíce oleje, 1/2  cibule, 15 dkg čerstvých hub, 150 dkg mletého masa, 1/2  vejce, 2 dkg rýže, sůl, mletý pepř, 2  tykve (po 400 g),

Omáčka: 3 lžíce oleje, 1/2  cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 40 dkg rajčat, 2 lžíce zelené petrželky, tymián, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, mleté maso a vše osmahneme. Přidáme vejce, vařenou rýži, sůl, pepř a dobře promícháme. Tykev rozpůlíme, dužninu vydlabeme hranatou lžičkou a necháme ji na čisté utěrce 5 minut odstát, aby z ní vytekla voda. Přidáme ji do směsi k plnění. Tykev naplníme a dáme do pekáčku. Připravíme si omáčku. Na oleji zpěníme cibulku s moukou, přidáme rozvařená a prolisovaná rajčata, která můžeme nahradit i protlakem, petrželku, tymián a osolíme. Omáčku necháme krátce povařit, aby se jednotlivé přísady dobře spojily. Omáčkou zalijeme tykev v pekáčku a dáme do horké trouby péci na 30 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo s bílým chlebem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1513x    verze pro tisk

Tykev plněná sýrem

Tykev po florentinsku

Tykev po uhersku

Tykev s brambory na smetaně

Tykev se zakysanou smetanou

Tykev smažená na másle

Tykev zapečená s brynzou

Tykev zapečená v listovém těstě

Tykev zapékaná s brambory

Tykev zapékaná s nivou

Tykev zapékaná se smetanou

Tykev zapékaná se sýrem a bazalkou

Tykev zapékaná se žloutky

Tykvové placky

Tykvové zelí

Tykvový gratin s hořčicí a Gruyerem

Tykvový nákyp s uzeným masem

Tykvový nákyp se sýrem

Zapečená cuketa s mandlemi