cpt. Cook
 

Ragú z lilků
(Ragout d'aubergines)

Římská tykev

Smažená tykev - základní předpis

Smažená tykev s česnekem

Smažená tykev s jogurtem

Smažená tykev s jogurtovou omáčkou

Smažená tykev se šunkou

Smažená tykev zapečená se sýrem

Smažené lilky

Smažené tykvové placičky

Smaženky z tykve

Smažený lilek s česnekovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Středomořská plněná tykev

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  tykve (po 300 g, menší), 1/2 velká cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 velká rajčata, 1/2 hrneček rýže, 1/2 lžička zelené petrželky, 1/2 lžička dobromysli, sůl, mletý pepř, 1/2 hrnečku strouhanky, 1/2 hrnečku čedaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykve omyjeme, neloupeme a odkrojíme špičky. Podélně rozpůlené tykve vydlabeme hranatou lžičkou. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s prolisovaným česnekem. Osmahneme na trošce oleje a přidáme na plátky nakrájená rajčata, vařenou rýži, petrželku a dobromysl. Ochutíme pepřem a solí a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Sejmeme z ohně a naplníme do vydlabaných tykví. Posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a podlijeme zbylou troškou oleje. V předehřáté troubě pečeme v pekáčku asi 30 minut, až je sýr opečený do červena. Podáváme s vařeným bramborem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1456x    verze pro tisk

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem