cpt. Cook
 

Ragú z lilků
(Ragout d'aubergines)

Římská tykev

Smažená tykev - základní předpis

Smažená tykev s česnekem

Smažená tykev s jogurtem

Smažená tykev s jogurtovou omáčkou

Smažená tykev se šunkou

Smažená tykev zapečená se sýrem

Smažené lilky

Smažené tykvové placičky

Smaženky z tykve

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smažený lilek s česnekovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  lilky (po 2150 g), 1/2  vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl,

Omáčka: 1/2 lžíce oleje, citrónová šťáva, 3 stroužky česneku, 2  mladé cibulky (s natí), 1/2 malá cibule, kopr, mletý pepř, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané lilky nakrájíme na kolečka 1/2 - 1 cm silná. Rozložíme je na čistou utěrku, osolíme a počkáme, až pustí vodu.

www.tacos.cz Mezitím připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme na drobné kousky. Česnek prolisujeme, kopr nasekáme. Připravenou zeleninu smícháme s olejem, solí a pepřem a dochutíme citrónovou št'ávou.

www.tacos.cz Kolečka obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

www.tacos.cz Lilek usmažíme na oleji nebo ve fritovacím hrnci.

www.tacos.cz Hotový pokrm přelijeme česnekovou omáčkou a podáváme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1565x    verze pro tisk

Středomořská plněná tykev

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem